Posted in | Nanoanalysis | Nanobusiness

NanoSight lanserar Interaktiv webinar om nanopartiklar Tracking Analys

Published on May 6, 2010 at 8:35 PM

NanoSight , världsledande tillverkare av unika nanopartiklar karakterisering teknologi, lanserar ett interaktivt webbseminarium på onsdagen den 19 maj, 0700 PDT, 1000 EST, 1500 BST, sedan igen live, två timmar senare på 0900 PDT, 1200 EST, 1700 BST.

NanoSight inbjuder registrering redan i dag för ett interaktivt webbseminarium på högupplösta nanopartiklar karakterisering: "nanopartiklar Tracking Analys - komplement DLS för mer komplexa Dispersions".

Högtalare presenterar en färsk NanoSight webinar

Hosted by NanoSight på onsdagen den 19 maj, först vid 15:00 brittisk tid (10:00 amerikanska östkusten, 07:00 USA: s västkust) sedan upprepas igen, levande, vid 05:00 brittisk tid (00:00 amerikanska östkusten, 09:00 amerikanska västkusten), kommer ämnet att Den allmänna karakteriseringen av nanopartiklar i vätska.

Under fem år har NanoSight nanopartiklar Tracking Analysis (NTA) som utvecklats mot en etablerad infrastruktur för dynamisk ljusspridning (DLS). Även DLS (eller Photon Korrelation spektroskopi, PCS) är den accepterade världsomfattande standard metod för submikrona partikel storlek är NTA alltmer som att ha ett unikt värde med polydisperse system. Här finns möjlighet att visa, storlek och räkna nanonivå partiklar på en partikel-för-partikel grund, för att producera högupplösta mätningar partikelstorlek som i sin tur valideras av video i realtid bilder. Praktiskt taget alla NTA användare hade redan DLS tillgängliga och lagt till NanoSight kapacitet som ett tillbehör.

Mer än 200 användare i hela världen gynnas nu från NanoSight, med styrka i applikationer inom drug delivery, proteinaggregering, toxikologi av nanopartiklar, virus räknar och allmän karakterisering av komplexa suspensioner.

Den webbseminarium kommer att diskutera:

  • Introduktion till Ensemble och enda partikel Dimensionering tekniker.
  • Principer: nanopartiklar Tracking Analysis (NTA) och dynamisk ljusspridning (DLS eller Photon Korrelation spektroskopi, PCS)
  • Jämförande styrkor och begränsningar av NTA vs DLS
  • Elektronmikroskopi och NTA som ett komplement
  • * NanoSight och fluorescens driftlägen

Det kommer att finnas presentationer från två av NanoSight applikationer team. Dr Patrick Hole, utvecklingschef från Storbritannien huvudkontor, kommer att introducera tekniken medan hans amerikanska kollega Duncan Griffiths, kommer att presentera de senaste programmen lösningar.

Anmäl dig här: www.nanosight.com / webinar

Last Update: 10. October 2011 22:41

Tell Us What You Think

Do you have a review, update or anything you would like to add to this news story?

Leave your feedback
Submit