Posted in | Nanoanalysis | Nanobusiness

NanoSight värdar Interaktiv webinar om "Karaktärisering av proteinaggregering"

Published on August 26, 2010 at 9:21 AM

NanoSight , världsledande tillverkare av unika nanopartiklar karakterisering teknologi kommer att vara värd en interaktiv webinar om ämnet för karakterisering av protein aggregering. Det kommer att hållas torsdagen den 9 september 0700 PDT, 1000 EDT, 1500 BST, sedan igen live, två timmar senare på 0900 PDT, 1200 EDT, 1700 BST.

NanoSight grundare och CTO, Dr Bob Carr

Kännetecknar aggregering i proteiner är avgörande för att förstå både stabilitet biofarmaceutiska produkt och effekt. Produktkvalitet, både vad gäller biologisk aktivitet och immunogenicitet kan vara mycket påverkas av staten proteinaggregering. Ett brett utbud av aggregat förekommer i biofarmaceutiska prover. Dessa kan vara lösliga eller olösliga i naturen, kovalent eller icke-kovalent bundna och produceras av en sammanslagning process som kan eller inte kan vara reversibel. Observerade storlekar av stabila aggregat allt från små oligomerer (nanometer) till olösliga micron stora aggregat som kan innehålla miljontals monomerenheter.

Målen i kännetecknar aggregering är:

  • Kvantitativt beskriva graden av aggregering (koncentration efter storleksklass).
  • Definition av godtagbar kvalitet, utveckling, process eller en utgivning test.
  • Att ge insikt i de mekanismer för sammanläggning debut, så det börjar på nanonivå.

NanoSight har nyligen ansökt nanopartiklar Tracking Analysis (NTA) för att proteinaggregering. Denna teknik gör det möjligt nanoskala partiklar som protein aggregat, att vara direkt och personligen visualiseras och räknas i flytande i realtid för att ge hög upplösning partikel profiler storleksfördelning.

Tekniken är snabb, robust, exakt och låg kostnad, som representerar ett attraktivt alternativ eller komplement till befintliga metoder för nanopartiklar analys såsom dynamisk ljusspridning, DLS (även känd som Photon Korrelation spektroskopi, PCS) eller elektronmikroskopi.

Detta webbseminarium kommer också att beskriva NTA teknik och jämföra dess styrkor och begränsningar med andra tekniker som för närvarande används. Formatet kommer att vara interaktiv i syfte att ge deltagarna en möjlighet att ställa frågor om de utmaningar och tekniker inom detta viktiga ämne. Den webbseminarium kommer att ledas av Dr Bob Carr, grundare och CTO på NanoSight.

Att anmäla sig till webinar, klicka här ( www.nanosight.com / webinar ).

Last Update: 10. October 2011 11:42

Tell Us What You Think

Do you have a review, update or anything you would like to add to this news story?

Leave your feedback
Submit